El dia dels innocents.

 Bona tarda, ja ha arribat, ja és 28 de desembre el dia dels innocents, dia que dedicam a fer bromes i acudits als nostres éssers estimats i que ens ho facin a nosaltres. Nosaltres voliem felicitar aquest dia tan especial amb un repertori de bromes que podeu fer i explicant breument d'on ve aquest dia tan peculiar.





REPERTORI DE BROMES



EL DIA DELS INNOCENTS

El dia dels Sants Innocents l'Església recorda la matança d'infants que el rei Herodes va ordenar per evitar que Jesús esdevingués el que anunciaven les profecies i també es recull a totes les persones innocents que han mort sense un perquè. 

El dia dels Innocents, doncs, es barrejaven dos elements de la nostra fantasia popular: les llufes, aquestes animetes burlesques, es penjaven a l'esquena de la gent en el context d'uns dies d'inversió, en què era freqüent mofar-se dels babaus i dels innocents. L'escarni que els soldats romans feren de Jesús, per exemple, s'ha interpretat com un acte típic d'aquesta època.


Us haureu adonat que no hi ha res al repertori de bromes i... aquesta és la nostra broma! Esperem que no us hagi caigut malament... El que sí ens agradaria es que ens diguessiu quines bromes us han fet i quines heu fet vosaltres. 

Finalment us convidem a investigar les bromes que s'han fet a la premsa. 

I us deixen la nostra última broma...


Comentaris

Entrades populars